Sposób przygotowania:
Muffiny z posypką migdałową
Dwie szklanki mąki połączyć w misce razem ze szklanką cukru, dwoma łyżeczkami proszku do pieczenia i łyżką kakao. Mieszamy łyżką ze sobą suche składniki. W drugiej- oddzielnej misce łączymy składniki mokre. Wlewamy szklankę maślanki, pół szklanki oleju, wbijamy jedno jajo i dokładnie mieszamy. Mokre składniki przelewamy do suchych. Mieszamy ze sobą wszystkie produkty. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Foremki na muffiny smarujemy delikatnie masłem by ciasto nie przystało do blaszki. Napełniamy nasze foremki muffinowe do 3/4 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 minut. Do suchego patyczka. Odstawiamy do ostygnięcia i możemy poruszyć cukrem pudrem po wierzchu, Smacznego