Sposób przygotowania:
Mufinki kokosowe
Olej kokosowy rozpuszczamy.
Do jednej miski wsypujemy suche składniki mąkę, cukier, wiórki kokosowe, posypkę czekoladową, proszek i sodę. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce dodajemy do mąki mieszamy składniki.
Do drugiej miski wlewamy olej, wbijamy jajko, wlewamy kefir mieszamy trzepaczką albo mikserem.
Do wymieszanych płynnych składników wsypujemy suche składniki mieszamy ręcznie bardzo krótko. Tak nawet niedbale tylko do połączenia się składników.
Ciastem napełniamy foremki wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 25-30 minut.
POLECAM!!
Do jednej miski wsypujemy suche składniki mąkę, cukier, wiórki kokosowe, posypkę czekoladową, proszek i sodę. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce dodajemy do mąki mieszamy składniki.
Do drugiej miski wlewamy olej, wbijamy jajko, wlewamy kefir mieszamy trzepaczką albo mikserem.
Do wymieszanych płynnych składników wsypujemy suche składniki mieszamy ręcznie bardzo krótko. Tak nawet niedbale tylko do połączenia się składników.
Ciastem napełniamy foremki wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 25-30 minut.
POLECAM!!
gusia1000