Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z budyniem kokosowym
Na początku musimy przygotować budyń. Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka i wsypujemy wiórki kokosowe - nastawiamy na gaz, a w 1/3 rozprowadzamy budyń. Na gotujące się z kokosem mleko wlewamy przygotowany budyń i gotujemy aż będzie gęsty. Budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Odmierzamy odpowiednią ilość śmietany. Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier - miksujemy na puch. Następnie stopniowo dodajemy zmieszaną mąkę oraz śmietanę - dalej miksujemy. Na dno foremek na muffinki dajemy odrobinę kakaowego ciasta, następnie pełną łyżeczkę zimnego budyniu śmietankowo - kokosowego i przykrywamy łyżką ciasta kokosowego. Muffinki pieczemy 30 minut w temperaturze 180*. Po całkowitym ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.