Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z budyniem kokosowym
Na początku musimy przygotować budyń. Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka i wsypujemy wiórki kokosowe - nastawiamy na gaz, a w 1/3 rozprowadzamy budyń. Na gotujące się z kokosem mleko wlewamy przygotowany budyń i gotujemy aż będzie gęsty. Budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Odmierzamy odpowiednią ilość śmietany. Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier - miksujemy na puch. Następnie stopniowo dodajemy zmieszaną mąkę oraz śmietanę - dalej miksujemy. Na dno foremek na muffinki dajemy odrobinę kakaowego ciasta, następnie pełną łyżeczkę zimnego budyniu śmietankowo - kokosowego i przykrywamy łyżką ciasta kokosowego. Muffinki pieczemy 30 minut w temperaturze 180*. Po całkowitym ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
![Kakaowe muffinki z budyniem kokosowym Kakaowe muffinki z budyniem kokosowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kakaowe-muffinki-z-budyniem-kokosowym-282876.jpg)
![Kakaowe muffinki z budyniem kokosowym Kakaowe muffinki z budyniem kokosowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kakaowe-muffinki-z-budyniem-kokosowym-282877.jpg)
![Kakaowe muffinki z budyniem kokosowym Kakaowe muffinki z budyniem kokosowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kakaowe-muffinki-z-budyniem-kokosowym-282878.jpg)