Sposób przygotowania:
Kokosowe muffiny z mleczkiem kokosowym
Przygotuj dwa naczynia, np. miski, gdyż będą ona najwygodniejsze.
W jednym z nich umieścić mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Wszystkie składniki wymieszaj.
Z kolei drugie naczynie posłuży do przygotowania tzw. "mokrych" składników. Wlej do miski mleko, mleczko kokosowe, jajka, olej oraz aromat - wymieszaj.
Zawartość drugiej miski przelej do miski z suchymi składnikami i całość dokładnie wymieszaj.
Przygotuj formę do pieczenia muffinek i w każdym z otworów umieść papilotkę. Papilotki należy wypełniać ciastem do mniej więcej 3/4 ich wysokości - wtedy ładnie wyrosną poza papierek.
Nagrzej piekarnik do 180 st. i piecz w nim muffiny przez 20-25 minut.
Gotowe muffinki udekoruj w wybrany przez siebie sposób.
W jednym z nich umieścić mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Wszystkie składniki wymieszaj.
Z kolei drugie naczynie posłuży do przygotowania tzw. "mokrych" składników. Wlej do miski mleko, mleczko kokosowe, jajka, olej oraz aromat - wymieszaj.
Zawartość drugiej miski przelej do miski z suchymi składnikami i całość dokładnie wymieszaj.
Przygotuj formę do pieczenia muffinek i w każdym z otworów umieść papilotkę. Papilotki należy wypełniać ciastem do mniej więcej 3/4 ich wysokości - wtedy ładnie wyrosną poza papierek.
Nagrzej piekarnik do 180 st. i piecz w nim muffiny przez 20-25 minut.
Gotowe muffinki udekoruj w wybrany przez siebie sposób.