michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Mus bananowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mus idalnie smakuje na zimno

Mus bananowo-truskawkowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mus bananowo-truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Mus bananowo-truskawkowy
Truskawki odmrozić następnie dodać do miski i zmiksować, przetrzeć przez sitko. Białka ubić na sztywną piane pod koniec dodać cukier i ubić na sztywną pianę. Żelatynę zalać gorącą wodą i dokładnie wymieszać. Do masy truskawkowej dodać sok z cytryny, skórkę cytrynową oraz żelatynę. Dokładnie wymieszać następnie dodać ubite białko i lekko wymieszać. Banany obrać ze skórki i zmiksować. Masę truskawkową przelewać do połowy szklanek resztę uzupełniać masą bananową następnie włożyć do lodówki na 2 godziny aby mus stężał.
Mus bananowo-truskawkowy
Banany obrać ze skórki pokroić na mniejsze kawałki a następnie zmiksować