Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Mus bananowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciekawy smak

Mus bananowy

Składniki:

Mus bananowy

 

  • 4banany,
  • 2op.cukru waniliowego,
  • 2łyżki cukru,
  • 1cytryna,
  • 2jajka,
  • 250ml.Ramy Cremefine do ubijania,
  • 2łyżki białego rumu(niekoniecznie),
  • 1\2tabliczki gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Mus bananowy
Banany zmiksować,dodać do nich torebkę cukru waniliowego.2łyżki cukrru,sok z 1/2cytryny i rum,wymieszać.Ramę ubić i wymieszać z drugim cukrem waniliowym.Oddzielić białka od żółtek i ubić pianę.Do musu bananowego dodać ubitą Ramę i delikatnie wymieszać,a następnie dodać pianę i ponownie delikatnie wymieszać.Mus przełożyć do pucharków,przykry folią i wstawić na 1/2godz.do lodówki.Przed podaniem skropić sokiem z reszty cytryny,posypać potartą czekoladą.Ja dekoruję jeszcze mus pokrojonym bananem i plasterkiem ananasa z puszki.

Tagi:

czekolada