motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Mus brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny deser brzoskwiniowy

Mus brzoskwiniowy

Składniki:

Mus brzoskwiniowy

 

 

Sposób przygotowania:

Mus brzoskwiniowy
Umyte brzoskwinie dajemy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy. Wyciągamy, odstawiamy aby ostygły i miksujemy z połową cukru. Resztę cukru dodajemy do białek i ubijamy na sztywną pianę. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i gotujemy. Zmiksowane brzoskwinie łączymy z pianą z białek a na końcu z żelatyną. Wszystko ubijamy aż żelatyna zacznie krzepnąć. Przygotowany mus dajemy do pucharków i odstawiamy na 2 godz. do lodówki.