Sposób przygotowania:
Mus czekoladowo-pomarańczowy
Zaczynamy od przygotowania sosu pomarańczowego:sok pomarańczowy wlewamy do rondelka,dodajemy cukier i na małym ogniu gotujemy,mieszając od czasu do czasu łyżką.Sos będzie gotowy po ok.20 minutach gotowania.Po tym czasie do gorącego sosu dodajemy śmietankę,mieszamy.W między czasie do większego garnka wrzucamy połamaną czekoladę,dolewamy wodę i na malutkim ogniu czekoladę roztapiamy.Zółtka oddzielamy od białek i dodajemy do gorącej,roztopionej czekolady.Dokladnie mieszamy aż powstanie blyszcząca,jednolita masa.Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy czekoladowej.Dokładnie mieszamy i taką masę przelewamy do pucharków,salaterek.Wstawiamy do lodowki aż stężeje.Będzie gotowy na czas gdy skończymy obiad:)Mi wyszły 4 porcje.Gdy mus stężeje,polewamy go sosem pomarańczowym.Idealny na walentynkowy wieczór.Moje Walentynki(jeden duży i dwa małe) bardzo ten deser lubią:)