kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Mus czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mus czekoladowy to łatwy sposób na pyszny deser!

Mus czekoladowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mus czekoladowy

 

  • 1 jajko
  • 1/3 szkl. kremówki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 tabliczka czekolady bez nadzienia
  • wafelki

 

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy
Żółtko utrzyj z cukrem. Stop czekoladę i ostud. Połącz z żółtkiem. Ubij białko i śmietanę ,ale w osobnym naczyniu. Pianę z białek połącz zubitą śmietanką. Delikatnie wymieszaj z masą czekoladową. Przelej do szklaneczek i schłódź. Włóż w każdy deserek wafelka.Smacznego!;-)
Mus czekoladowy
Tak wygląda stopiona czekolada połączona z żółkiem.