Mus jabłkowy z crunchy

  • jaga85
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Mus jabłkowy z crunchy

To lekki, chrupiacy i pyszny deser. Tak przygotowane jabłka można jeść także na śniadanie.

Składniki:

Mus jabłkowy z crunchy

 

  • Składniki na 3 porcje:
  • Około 5 -6 jabłek,
  • ½ dużego jogurtu naturalnego,
  • 1,5 szklanki crunchy,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • Ewentualnie cukier do smaku,
  • Cynamon

 

Sposób przygotowania:

Mus jabłkowy z crunchy
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, dokładamy sok z cytryny i smażymy około 10 minut. Następnie miksujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. Na dno pucharków dajemy crunchy, potem jabłka. Całość zalewamy jogurtem. Podajemy posypane cynamonem. Jeśli jabłka są kwaśne można je dodatkowo posłodzić.