limonaa

limonaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Mus jabłkowy z nutką waniliową

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Niezwykle smaczny deser popołudniowy

Mus jabłkowy z nutką waniliową

Składniki:

Mus jabłkowy z nutką waniliową

 

Sposób przygotowania:

Mus jabłkowy z nutką waniliową
Mieszam jabłka z miodem, cynamonem i pieprzem w średnim rondlu. Doprowadzam do wrzenia na średnim ogniu. Następnie zmniejszam ogień na maleńki i duszę ok 30 minut, aż jabłka rozpadną się na grudkowaty, dość gęsty mus. Później zdejmuję rondel z ognia i dodaję esensję waniliową, mieszam.Aby mus miał gładką konsystencję, należy go rozdrobnić tłuczkiem do ziemniaków. Można podawać schłodzony lub w temperaturze pokojowej. Do każdego pucharka z musem wrzucam jeszcze po kilka orzechów włoskich.

Tagi:

waniliowa