Sposób przygotowania:
Mus malinowo - truskawkowy
Śmietanę ubić z cukrem.
Owoce zmiksować oddzielnie.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić i dodać do bitej śmietany.
Śmietanę podzielić na dwie części, każdą z nich dokładnie wymieszać ze zmiksowanymi owocami.
Obie masy wlewać równocześnie z dwóch stron do schłodzonych salaterek, wtedy uzyskamy dwukolorowy mus. Deser wstawić do lodówki do stężenia.
Owoce zmiksować oddzielnie.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić i dodać do bitej śmietany.
Śmietanę podzielić na dwie części, każdą z nich dokładnie wymieszać ze zmiksowanymi owocami.
Obie masy wlewać równocześnie z dwóch stron do schłodzonych salaterek, wtedy uzyskamy dwukolorowy mus. Deser wstawić do lodówki do stężenia.