mini

mini

Kucharz
[Przepisów: 15]

Mus mocca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

puszysty i latwy deser ...

Mus mocca

Składniki:

Mus mocca

 

  • 12dag wiorkow czekoladowych
  • 1/4 szkl mocnej kawy
  • 1szkl gestej smietany
  • 2lyzeczki cukru pudru
  • 1/2 lyzeczki esencji waniliowej

Sposób przygotowania:

Mus mocca
Rozpuscic wiorki czekoladowe w kawie i odstawic do wystygniecia.
W oziebionym naczyniu ubic smietane z cukrem pudrem i esencja waniliowa.
cwierc tak ubitej smietany polaczyc ostroznie z mieszanka kawowo-czekoladowa
Uzyskana w ten sposob masa laczyc niewielkimi porcjami z pozostala bita smietana
az wszystko dobrze
sie polaczy.Musem wypelnic deserowe pucharki i ochlodzic

Tagi:

kawa