Sposób przygotowania:
Mus orzechowy z czekoladowa truflą
Uprażone orzechy zalać dwustoma mililitrami mleka i powoli zagotować. Żelatynę namoczyć w pozostałym mleku i powoli ją ogrzewać tak aby się rozpuściła. Żółtko ubić z cukrem po czym powoli wlewać gorące mleko z pod orzechów i płynna żelatynę cały czas ubijając. Masę ostudzić dodać wódkę i ubitą wcześniej śmietankę 30%, powoli wymieszać przelać do forem i schłodzić Czekoladę posiekać, zalać śmietanką i wstawić do gorącej kąpieli wodnej, ucierać na gładka masę, dolać wódkę, schłodzić. z masy ulepić kulkę obtoczyć w orzechach. 150 g cukru z karmelizować dolać śmietankę, zagotować. Gotowy mus, truflę i sos wyłożyć na talerz posypać sproszkowaną wanilia