Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Mus pomarańczowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki, bardzo smaczny deser

Mus pomarańczowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mus pomarańczowy

 

Sposób przygotowania:

Mus pomarańczowy
Deser przygotowuje się błyskawicznie. Wystarczy zetrzeć skórkę z pomarańczy, a następnie wycisnąć sok. Następnie ubijamy śmietanę. Dodajemy skórkę (zostawiamy odrobinę do dekoracji) i sok z pomarańczy, miód i mieszamy łyżką. W oddzielnym naczyniu ubijamy na sztywną, błyszczącą pianę białko. Następnie delikatnie łączymy zawartość obu misek. Dekorujemy pozostawioną skórką.
Mus pomarańczowy
Dokładnie ścieramy skórkę z pomarańczy za pomocą tarki.
Mus pomarańczowy
Śmietankę należy ubić mikserem i połączyć z miodem oraz sokiem i skórką pomarańczy.
Mus pomarańczowy
Z odrobiną soli ubijamy białko na sztywną pianę.
Mus pomarańczowy
Delikatnie łączymy oba naczynia, za pomocą łyżki. Mikser pozbawia tylko cały deser delikatności.