Sposób przygotowania:
Mus z białej czekolady z sosem
Białą czekoladę pokruszyć i stopić.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,wymieszać ze stopioną czekoladą.śmietanę zagotować,zestawić z ognia,wsypać żelatynę i mieszać,aż całkowicie się rozpuści,mieszając połączyć z masą czekoladową i ucierać,ąz stanie się jednolita i gładka.Następnie wlać jogurt,dokładnie wymieszać.Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą.Mus przełożyć do wyłożonej folią aluminiową małej formy keksowej,wyrównać,przykryć folią i włożyć na 2godz.do lodówki. Sos;śmietanę podgrzać,dodać pokruszoną czekoladę,mieszać,aż się rozpuści,wsypać budyń,chwilę podgrzewać,energicznie mieszając,zdjąć z ognia,wlać rum,wymieszać.Mus pokroić i polać schłodzonym sosem.
mamqa
Persik