marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mus z owoców tropikalnych na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Owoce obrać ze skórek,owoc granatu nawet z kolców,a miąższ z melona lub arbuza drążarką wybrać.Zmiksować z cukrem trzcinowym i podawać.

Mus z owoców tropikalnych na słodko

Składniki:

Mus z owoców tropikalnych na słodko

 

  • 1 czerwony grapefruit,
  • 1 mango,
  • 2 owoce granatu,
  • połówka arbuza lub melona,
  • cukier trzcinowy lub rum jamajski(1 kieliszek),
  • bita śmietana.

Sposób przygotowania:

Mus z owoców tropikalnych na słodko
Owoce umyć i obrać ze skórek,a niektóre z kolców nożykiem,by kolce nie wbiły się w palce.Miąższ z melona lub arbuza wydrążyć specjalną łyżeczką.Pokrojone owoce zmiksować z cukrem trzcin- -owym lub rumem jamajskim.Przełożyć do pucharków i udekorow- -ać bitą śmietaną ze spraya.