sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

nadziewane pieczarkami jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

nieodłączny towarzysz koleżeńskich spotkań

nadziewane pieczarkami jajka

Składniki:

nadziewane pieczarkami jajka

 

  • 4-6 ugotowane na twardzo jajka,
  • 0,5 kg pieczarek,
  • 1 cebulka,
  • kilka łyzek majonezu,
  • sol i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

nadziewane pieczarkami jajka
Jajka obieramy i przekrajamy wzdłuż na pół.Wydrążamy żółtko.Na patelni podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z posiekaną cebulką.Mieszamy z posiekanym żołtkiem i łączymy z majonezem.Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Wypełniamy farszem miejsca po zóltkach w jajku.Odstawiamy do lodówki.

Tagi:

jajko jajka