casablanca12

casablanca12

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Nadziewany udziec jagnięcy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 360
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nadziewany udziec jagnięcy

Nadziewany udziec jagnięcy

Składniki:

Nadziewany udziec jagnięcy

 

  • sól, mielony pieprz, 2 łyżki oleju, liść laurowy, 4 ząbki czosnku, rozmaryn, 250ml wywaru mięsnego.

 

  • pierz, gałka muszkatołowa, natka pietruszki, 50g wędzonego boczku, 3 łyżki bułki startej, 2 jajka.

Sposób przygotowania:

Nadziewany udziec jagnięcy
Mięso nacinamy nożem i tworzymy kieszeń. Solimy i pierzymy z wierzchu i w środku. Na maśle, podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, pokrojone grzyby i dusimy. Dodajemy pokrojone orzechy, żurawinę, por w plasterkach, sól, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki i boczek, bułkę tartą, roztrzepane jajka, Dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Wypełniamy kieszeń nadzieniem, mięso wkładamy do brytfanny. Dodajemy olej, przyprawy, rozgnieciony czosnek. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku, podlewamy wywarem i pieczemy 1,5 godziny od czasu do czasu podlewając wypieczonym sosem z mięsa.