Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Nadziewne banany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

i dla dzieciaków i dla dorosłych

Nadziewne banany

Składniki:

Nadziewne banany

 

  • 2 duże dojrzałe ale nie czarne banany
  • starta czekolada
  • bita śmietana
  • garstka borówek lub jagód(jak macie)
  • 6-8 dużych oczyszczonych i drobno pokrojonych truskawek

Sposób przygotowania:

Nadziewne banany
Banany przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć środek. Łupinki zachować i by nie ściemniały delikatnie skropić sokiem z cytryny. Banany i truskawki drobno posiekać, połączyć z borówkami i napełnić skórki następnie polać bitą śmietaną i posypać czekoladą. Lekko schłodzić.

Tagi:

czekolada