Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Naleśniki a'la hot-dog

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki przygotowane w ten sposób zasmakują zarówno dorosłym jak dzieciom. Świetnie smakują podane z ketchupem, majonezem lub sosem czosnkowym.

Naleśniki a'la hot-dog

Składniki:

Naleśniki a'la hot-dog

Naleśniki:

  • 3 jaja
  • 7 łyżek mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • kawałek (ok 5 cm) posiekanej, białej części pora

Środek:

  • 5 dobrej jakości parówek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 5 łyżek sałatki szwedzkiej
  • kilka czarnych oliwek

 

  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
  • ketchup i majonez

Sposób przygotowania:

Naleśniki a'la hot-dog

Przygotowanie ciasta naleśnikowego:

Naleśniki a'la hot-dog
Usmażone naleśniki przed nałożeniem farszu

Wszystkie składniki na ciasto (oprócz pora) zmiksować. Dodać pokrojony w plasterki por i wymieszać.

Łyżką wazową wylewać porcje ciasta na patelnię (wcześniej rozgrzać na niej kilka kropli oleju), rozprowadzić i smażyć naleśniki po minutę-dwie z każdej strony.

Przygotowanie naleśników z dodatkami:

Naleśniki a'la hot-dog
Naleśniki z dodatkami przed zawinięciem i podgrzaniem

Na jednym z boków naleśnika położyć parówkę, łyżkę sałatki szwedzkiej, odrobinę kukurydzy i oliwek pokrojonych w plasterki.

Zawinąć w rulon i podgrzać w mikrofali na najniższej mocy przez 4 minuty. Podać ciepłe z majonezem i ketchupem. Smacznego!