Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 361]

Miruna w cieście naleśnikowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna ryba podana w chrupiącym cieście naleśnikowym zachęci do jedzenia nawet największych niejadków.

Miruna w cieście naleśnikowym

Składniki:

Miruna w cieście naleśnikowym

Ryba:

Ciasto:

Sposób przygotowania:

Miruna w cieście naleśnikowym

Przygotowanie ryby:

Miruna w cieście naleśnikowym
Rozmrożona miruna w przyprawach przed usmażeniem

Rozmrożoną rybę umyć, osuszyć dokładnie na papierowym ręczniku.

Natrzeć obficie solą, pieprzem i ziołami, skropić sokiem z cytryny.

Odłożyć do lodówki na 10 minut.

Przygotowanie ciasta:

Miruna w cieście naleśnikowym
Zmiksowane ciasto potrzebne do przygotowania ryby

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksować.

Smażenie ryby

Miruna w cieście naleśnikowym
Miruna w cieście naleśnikowym w trakcie smażenia

Mirunę zanurzać w cieście, następnie wrzucać na rozgrzany olej i smażyć po 5 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.

Smacznego!