Sposób przygotowania:
Naleśniki z parówką i serem 5
1.Robimy ciasto na naleśniki Miksujemy wszystkie składniki potrzebne do zrobienia ciasta, jeśli ciasto wyjdzie nam za gęste możemy dolać troszkę wody gazowanej lub mleka. Natomiast gdy będzie za rzadkie dodajemy mąkę. 2.Smażymy naleśniki Na patelnię wlewamy troszkę oleju czekamy chwilkę aż się nagrzeje i wlewamy ciasto naleśnikowe rozprowadzając je po patelni. 3.Przygotowujemy naleśniki do smażenia po raz drugi Na usmażonego naleśnika kładziemy plaster sera i parówkę następnie ściśle zawijamy. Tak zawinięty naleśnik obtaczamy w panierce jajka z wegetą a następnie w tartej bułce. 4.Smażenie po raz drugi Smażymy naleśniki z parówką na patelni do uzyskania złotego koloru 5.Podanie naleśników Podajemy na talerzu , najlepiej smakuje z polanym na górze keczupem , można również natrzeć trochę sera. Smacznego ;)