Sposób przygotowania:
Dorsz z miętą, miodem i cytryną oraz kasza jaglanaETAP 1:
Kaszę jaglaną przelewamy gorącą wodą w celu pozbycia się goryczki, przekładamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody. Gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę.
Rybę oprószamy solą i pieprzem, przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem kokosowym, na wierzch dajemy suszoną miętę i miód. Zapiekamy w 180 stopniach około 25 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej, dajemy pokrojoną w kostkę dynię i czosnek. Następnie wrzucamy pokrojone suszone pomidory i umyty osuszony szpinak. Solimy i podsmażamy. Dodajemy kaszę jaglaną, czarnuszkę i kurkumę, mieszamy dokładnie, żeby składniki się połączyły. Na talerz układamy kaszę, na kaszę upieczoną rybkę.
Smacznego
Justi2401