Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Naleśniki amerykańskie wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Naleśniki amerykańskie z syropem klonowym mogą być idealnym posiłkiem na śniadanie, obiad lub deser. Można również podawać je z różnymi sezonowymi owocami.

Naleśniki amerykańskie wg Megg

Składniki:

Naleśniki amerykańskie wg Megg

 

  • 1 szkl mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 17 dag mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki amerykańskie wg Megg
Wszystkie składniki razem zmiksować na jednolitą, gładką masę. Patelnię dobrze rozgrzać i tylko lekko posmarować olejem. Na rozgrzaną patelnię wlewać porcjami ciasto i smażyć naleśniczki na złoty kolor z obu stron. Typowo amerykańskie naleśniki powinny być dość grube, jednak ja wolę zdecydowanie cienkie naleśniki i w takiej też wersji są u mnie.