Sposób przygotowania:
Naleśniki 'Grzybki'
Żółtka oddzielamy od białek. Białka z solą ubijamy na sztywną pianę. W dużej misce miksujemy żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Masa powinna być dość gęsta (jak np. kwaśna śmietana) i gładka. Do ciasta naleśnikowego dodajemy pianę z białek, ważne jest to że zawsze dodajemy pianę do ciasta a nie odwrotnie. Delikatnie ale starannie mieszamy. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy i porcjami smażymy ciasto (według uznania mogą to być 4-5 łyżek stołowych lub więcej). Każdy naleśnik smażymy po ok. 1 minucie z każdej strony. Tak przygotowane naleśniki smarujemy np. dżemem malinowym i składamy na pół. Całość można okrasić czekoladą i posypać owocową posypką do ciast, Smacznego : )