Sposób przygotowania:
Naleśniki serowo-truskawkowe.
Truskawki należy rozmrozić wcześniej i posypać cukrem.Zmiksować je z twarogiem np. za pomocą blendera, na jednolity krem.Rozsmarować na naleśnikach i zwinąć w rulony. Kroić ukośne kawałki nie przyciskając noża.Ja kroję szerokim nożem,lekko dotykając naleśnik i przesuwając lekko w tył i przód.W przeciwnym wypadku farsz wyciśnie się ze środka. Rozłożyć promieniście na małych talerzykach,układać pomiędzy naleśnikiem plastry kiwi,ćwiartki truskawek. Wierzch udekorować pozostałymi truskawkami -układając je na kształt płatków kwiatu.Środek wyłożyć kulkami czekoladowymi-jako pręciki kwiatu. Deser nie jest przesłodzony a porcje nie są duże wiec można zjeść bez wyrzutów sumienia.
Natala1210
A.B.
robertjankopp