Sposób przygotowania:
Naleśniki Suzette (z pomarańczami)
Mąkę przesiać do miski, dodać wszystkie składniki i utrzeć mikserem na gładką masę. Usmażyć naleśniki na niewielkiem ilości oleju. Pomarańcze dokładnie sparzyć, z 2 sztuk zetrzeć skórkę, następnie z ok 1,5 pomarańczy podzielić na segmenty, odcinając ostrym nożem błonkę pomiędzy warstwami. Odsączyć na sitku, sok pozostawić. Z reszty pomarańczy wycisnąć sok. Na patelni roztopić cukier, do powstania karmelu wlać ostrożnie alkohol i sok, chwilę podgotować do zredukowania płynu, dodać cząstki pomarańczy bez skórek, podgrzać. Ciepłe naleśniki złożyć w trójkąty, ułożyć na talerzach, polać sosem pomarańczowym z cząstkami. Podawać ciepłe.