Sposób przygotowania:
Naleśniki z budyniem i winogronami
Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem i dodać pomału do budyniu.
Naleśniki- Żółtka utrzeć z cukrem. Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać powoli śmietanę, mąkę, i ubite białka. Dokładnie połączyć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Winogrona przekroić na połowę i usuwamy pestki. Naleśniki nakładać porcję budyniu i winogrona. Składać w trójkąty. Podawać na ciepło.
Naleśniki- Żółtka utrzeć z cukrem. Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać powoli śmietanę, mąkę, i ubite białka. Dokładnie połączyć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Winogrona przekroić na połowę i usuwamy pestki. Naleśniki nakładać porcję budyniu i winogrona. Składać w trójkąty. Podawać na ciepło.