Sposób przygotowania:
Naleśniki z dżemem i jogurtem
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy mleko i olej oraz jajko. Miksujemy wszystkie składniki dokładnie na gładkie ciasto. Odstawiamy miskę z ciastem na naleśniki na 30 minut, aby ciasto odpoczęło.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i na gorącą wlewamy małą porcję ciasta. Poruszając patelnią rozlewamy ciasto na całej jej powierzchni.
Smażymy naleśniki na lekko brązowy kolor. Każdy naleśnik smarujemy łyżką dżemu i łyżką jogurtu naturalnego. Składamy i podajemy. Można lekko posypać cukrem pudrem.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i na gorącą wlewamy małą porcję ciasta. Poruszając patelnią rozlewamy ciasto na całej jej powierzchni.
Smażymy naleśniki na lekko brązowy kolor. Każdy naleśnik smarujemy łyżką dżemu i łyżką jogurtu naturalnego. Składamy i podajemy. Można lekko posypać cukrem pudrem.