grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 239]

Krem czekoladowo-migdałowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Krem z gorzkiej czekolady z migdałami, aromatyzowany wanilią, zdrowszą wersją popularnego sklepowego kremu orzechowego.

Krem czekoladowo-migdałowy

Składniki:

Krem czekoladowo-migdałowy

 

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowo-migdałowy
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni. Na blachę pokrytą papierem do pieczenia wykładamy migdały. Migdały prażymy ok. 5-10 minut, co jakiś czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia.

Blendujemy migdały, kakao, cukier i nasiona z laski wanilii na drobny pył. Na koniec stopniowo dolewamy olej, do uzyskania jednolitej konsystencji.

Krem przelewamy do wysterylizowanego słoiczka.