Sposób przygotowania:
Pomarańczowy "kawior" do deserów
Sok z pomarańczy przelewamy przez sitko, by pozbyć się ewentualnych cząstek owocu. Dodajemy agar, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia na 2-3 minuty.
Strzykawkę napełniamy sokiem i delikatnie "upuszczamy" krople na powierzchnię schłodzonego oleju. Kiedy sok zaczyna mocno gęstnieć podgrzewamy go ponownie i tak do zużycia całego płynu.
Olej z utworzonym "kawiorem" przelewamy przez sitko (olej można potem dowolnie wykorzystać) i płuczemy kuleczki pod bieżącą wodą.
Przed ułożeniem na deserze osuszamy je na papierowym ręczniku.
Strzykawkę napełniamy sokiem i delikatnie "upuszczamy" krople na powierzchnię schłodzonego oleju. Kiedy sok zaczyna mocno gęstnieć podgrzewamy go ponownie i tak do zużycia całego płynu.
Olej z utworzonym "kawiorem" przelewamy przez sitko (olej można potem dowolnie wykorzystać) i płuczemy kuleczki pod bieżącą wodą.
Przed ułożeniem na deserze osuszamy je na papierowym ręczniku.
kinga66