Sposób przygotowania:
Puszyste gruszkowe naleśniki z wiśnią
Jajka wbić do naczynia, rozkłócić za pomocą widelca. Wlać jogurty gruszkowe. Dodać przesianą mąkę ze szczyptą soli i szczyptą proszku do pieczenia. Zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 15 minut (żeby zgęstniało). Patelnię rozgrzać, posmarować odrobiną masła. Partiam wlewać masę naleśnikową i smażyć naleśniki. Naleśniki odkładać na ogrzany talerz. Wiśnie opłukać pod bieżącą wodą, wydrążyć pestki i obtoczyć w cukrze. Naleśniki układaj na talerzykach, każdego posmaruj dżemem z czarnej porzeczki i posyp wiśniami w cukrze, zroluj, Podawaj przystrojone wiśniami. Smacznego :)
zewa
julcia12437
Upss... Ma być 225 g mąki czyli ok. 1,5 szklanki :)