Sposób przygotowania:
Jogurtowy torcik na dzień Babci i DziadziaPrzygotowujemy galaretkę wraz z żelatyną
W 250 ml wrzącej wody rozrabiamy 2 galaretki - zostawiamy do wystygnięcia co pewien czas mieszając (ma być lekko tężejąca). W 50 ml gorącej wody rozrabiamy żelatynę, studzimy, wlewamy do galaretki i mieszamy.
Przygotowujemy masę jogurtową z dodatkiem galaretki
Jogurty przekładamy do miski, miksujemy kilka chwil dodając galaretkę - miksujemy do połączenia.
Dno małej tortownicy (18 cm) wykładamy papierem, układamy biszkopty
Dno małej tortownicy (18 cm) wykładamy papierem, układamy biszkopty
Gotową masą zalewamy biszkopty
Biszkopty zalewamy masą jogurtową (biszkopty wypłyną do góry, będą całe pokryte masą) - wstawiamy do lodówki na 30 minut
Torcik oprószamy kakaem
Po około 30 minutach torcik wyciągamy z lodówki i oprószamy go obficie kakaem.
Torcik wstawiam do lodówki do całkowitego stężenia.
Przed podaniem dekorujemy czekoladowymi elementami i listkami mięty.