Sposób przygotowania:
Naleśniki z nutką imbiru
Do wysokiego naczynia należy wlać schłodzone mleko, następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną, wsypujemy pół łyżeczki proszku do pieczenia, wbijamy dwa całe jajka, wsypujemy szczyptę soli, wsypujemy opakowanie cukru waniliowego na koniec ścieramy ok. 1/2 łyżeczki świeżego imbiru (można więcej jeśli ktoś lubi). Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy, ja używam do tego celu miksera. Jeśli ciasto naleśnikowe będzie za gęste dolewamy mleka, jeśli za rzadkie dosypujemy mąkę. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i smażymy z obydwu stron na lekko złoty kolor. Naleśniki smarujemy ulubionym smakiem dżemu bądź powideł, ja wybrałam dżem truskawkowy. Wierzch naleśnika możemy posypać kakao, bądź cukrem pudrem. Smacznego :).