Sposób przygotowania:
Naleśniki z serkiem jogurtowym i truskawkami
Serek: Jogurt wyłożyć na gazę, ułożyć na sicie, odstawić na 12 godzin by serwatka ociekła. Następnie wymieszać z ksylitolem i sokiem z cytryny.
Truskawki umyć, osączyć. Usunąć szypułki, owoce pokroić w kawałki.
Naleśniki: Podane składniki zmiksować, odstawić na 15 minut. Smażyć rumiane naleśniki. Każdy naleśnik posmarować serkiem, posypać truskawkami, składać w chusteczkę.
Naleśniki ułożyć na talerzach, posypać truskawkami i od razu podawać.
Truskawki umyć, osączyć. Usunąć szypułki, owoce pokroić w kawałki.
Naleśniki: Podane składniki zmiksować, odstawić na 15 minut. Smażyć rumiane naleśniki. Każdy naleśnik posmarować serkiem, posypać truskawkami, składać w chusteczkę.
Naleśniki ułożyć na talerzach, posypać truskawkami i od razu podawać.