Sposób przygotowania:
Naleśniki z syropem klonowym
W misce wymieszać mąke z proszkiem do pieczenia, syropem klonowym i szczyptą soli. Masło roztopić w garnuszku, ale nie rozgrzewać zanadto. Rozbić jajka, oddzielając żółtka. Żółtka roztrzepać z roztopionym masłem i mlekiem, dodać do mąki i wymieszać. Białko ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Na teflonowej patelni rozgrzać margarynę. Na średnimogniu przygotować kolejno nie za duże naleśniczki, smażąc po obu stronach po około 2 min na każdej stronie. Gotowe naleśniki układać kolejno na talerzu w ciepłym piekarniku. Podawac z porcją masła na górnym naleśniku i porcją syropu klonowego.
WARIANT OWOCOWY:
Do ciasta można dodawać dowolne owoce. Wyśmienite są z jadodami, gruszkami pokrojonymi w koste lub śliwkami.
WARIANT OWOCOWY:
Do ciasta można dodawać dowolne owoce. Wyśmienite są z jadodami, gruszkami pokrojonymi w koste lub śliwkami.
caroline1983
Henia
Potwierdzenie tego co napisałam na forum! Nowy użytkownik!!!!!!