mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Naleśniki z toffi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niby nic, a cieszy... Tak można krótko i treściwie określić te słodkie ruloniki naleśnikowe z masą toffi.

Naleśniki z toffi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z toffi

 

  • Naleśniki:
  • 250 g mąki
  • jajko
  • 250 ml mleka
  • 50 ml wody (najlepiej gazowanej)
  • 1/2 łyżeczki oleju
  • szczypta soli

 

  • Dodatkowo:
  • gotowa masa krówkowa z puszki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z toffi
Najpierw przygotowujemy naleśniki: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie miksuję za pomocą miksera lub trzepaczki. Na patelnię do naleśników wylewam ciasto naleśnikowe i smażę z obydwu stron, do uzyskania złotego koloru. Na każdy usmażony naleśnik nakładam łyżkę masy krówkowej, smaruję równo masę i zwijam każdego naleśnika w rulon. Można przekroić na mniejsze kawałki. Od razu podaję.
Naleśniki z toffi
Najpierw przygotowuję ciasto naleśnikowe z mleka, wody, jajka i mąki
Naleśniki z toffi
Na każdym naleśniku rozsmarowuję masę krówkową i zawijam