Sposób przygotowania:
Naleśniki z twarożkiem i sosem malinowym
Mleko, wodę i jajka zmiksować, dodać szczyptę soli i 2 łyżki oleju, zmiksować, wsypać mąkę i ponownie zmiksować. Odstawić na 20-30 minut. Na patelni teflonowej usmażyć naleśniki bez dodatkowego tłuszczu. Rodzynki sparzyć wrzątkiem, odcedzić, ostudzić. Serek zmiksować z cukrem, dodać zimne rodzynki, wymieszać. W miseczce wymieszać jogurt naturalny z cukrem, dodać maliny wraz z sokiem. Wymieszać. Naleśniki smarować twarożkiem z dodatkami, zwijać w ruloniki, ułożyć na talerzach i polać sosem jogurtowo-malinowym
![Naleśniki z twarożkiem i sosem malinowym Naleśniki z twarożkiem i sosem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-twarozkiem-i-sosem-malinowym-185309.jpg)
![Naleśniki z twarożkiem i sosem malinowym Naleśniki z twarożkiem i sosem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-twarozkiem-i-sosem-malinowym-185310.jpg)
![Naleśniki z twarożkiem i sosem malinowym Naleśniki z twarożkiem i sosem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-twarozkiem-i-sosem-malinowym-185311.jpg)
![Naleśniki z twarożkiem i sosem malinowym Naleśniki z twarożkiem i sosem malinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-twarozkiem-i-sosem-malinowym-185312.jpg)