Sposób przygotowania:
Nalewka z bzu i kawy
Owoce umyć, osuszyć i obrać z gałązek, dolać do nich wodę i gotować na małym gazie około godziny po tym czasie wystudzić i przelać na sitko wyłożone gazą.
Owoce bardzo dokładnie odcedzić z płynu i dodatkowo wycisnąć z nich sok, następnie dodać cukier w laskę wanilii na małym gazie gotować do momentu, aż płyn będzie przypominał syrop czyli lekko zgęstnieje.
Syrop owocowy wystudzi, wyjąc laskę wanilii i dolać kawę oraz alkohol, wymieszać, przelać do butelki i odstawić w ciemne i chłodne miejsce na jakiś czas.
Owoce bardzo dokładnie odcedzić z płynu i dodatkowo wycisnąć z nich sok, następnie dodać cukier w laskę wanilii na małym gazie gotować do momentu, aż płyn będzie przypominał syrop czyli lekko zgęstnieje.
Syrop owocowy wystudzi, wyjąc laskę wanilii i dolać kawę oraz alkohol, wymieszać, przelać do butelki i odstawić w ciemne i chłodne miejsce na jakiś czas.
SylaUla
iziona