Sposób przygotowania:
Nalewka z kaki i pomarańczy
Pomarańcze dokładnie szorujemy i sparzamy. Ścieramy cienko skórkę, miąższ wykrawamy bez białych błon i przekładamy razem do słoja.
Owoce kaki obieramy i drobno kroimy. Dodajemy do pomarańczy, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 24 godziny, często potrząsając słojem.
Zalewamy wszystko spirytusem i odstawiamy na 3-4 tygodnie.
Po tym czasie filtrujemy i rozlewamy nalewkę do butelek. Odstawiamy w ciemne miejsce na kolejne dwa tygodnie.
Owoce kaki obieramy i drobno kroimy. Dodajemy do pomarańczy, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 24 godziny, często potrząsając słojem.
Zalewamy wszystko spirytusem i odstawiamy na 3-4 tygodnie.
Po tym czasie filtrujemy i rozlewamy nalewkę do butelek. Odstawiamy w ciemne miejsce na kolejne dwa tygodnie.