Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Cytrynówka z pomarańczami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 100
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nalewka cytrynowa z dodatkiem pomarańczy, na miodzie to idealny trunek na karnawałowe imprezy. W moim domu robi furorę i jest numerem 1!

Cytrynówka z pomarańczami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Cytrynówka z pomarańczami

 

Sposób przygotowania:

Cytrynówka z pomarańczami
Cytryny i pomarańcze umyć dokładnie w ciepłej wodzie, przekroić na pół i wrzucić do dużego słoika. Następnie zalać spirytusem i odstawić na 2-3 doby. 

Po upływie czasu, owoce wyciągnąć i wycisnąć z nich sok, który wlać do spirytusu.

Wodę zagotować i wystudzić do temp. nie większej niż 60 stopni. Następnie rozpuścić w niej cukier oraz miód. Wymieszać ze spirytusem. Nalewkę przelać przez sitko i rozlać do butelek.

Najlepsza jest schłodzona, po min. 2-4 tyg.
Cytrynówka z pomarańczami
Owoce przeciąć na pół i umieścić w słoiku na 2-3 doby