Sposób przygotowania:
Nalewka z pigwowca z wanilią
Owoce pigwowca, myjemy, kroimy na małe kawałku, usuwamy gniazda nasienne.
Przekładamy do większego słoika, zasypujemy cukrem i odstawiamy na kilka dni żeby owoce puściły sok.
Sok i owoce zalewamy alkoholem, dodajemy przekrojone na pół laskę wanilii i odstawiamy na miesiąc w ciemne miejsce.
Nalewkę przecedzamy przez sitko, filtrujemy przez filtry do kawy i przelewamy do butelek.
Odstawiamy na trzy miesiące w ciemne miejsce, po tym czasie nalewka jest gotowa do spożycia.
Przekładamy do większego słoika, zasypujemy cukrem i odstawiamy na kilka dni żeby owoce puściły sok.
Sok i owoce zalewamy alkoholem, dodajemy przekrojone na pół laskę wanilii i odstawiamy na miesiąc w ciemne miejsce.
Nalewkę przecedzamy przez sitko, filtrujemy przez filtry do kawy i przelewamy do butelek.
Odstawiamy na trzy miesiące w ciemne miejsce, po tym czasie nalewka jest gotowa do spożycia.
SylaUla