dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Napój porzeczkowo-pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 100
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Napój ze czerwonych porzeczek z dodatkiem soku pomidorowego. Orzeźwiający na letnie, gorące popołudnie.

Napój porzeczkowo-pomidorowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Napój porzeczkowo-pomidorowy

 

  • szklanka czerwonych porzeczek
  • 1 szkl soku pomidorowego
  • cukier do smaku
  • 2 szkl wody
  • mięta

 

Sposób przygotowania:

Napój porzeczkowo-pomidorowy
Owoce dokładnie przebieramy i płuczemy. Osączamy. Przekładamy na sito (ja użyłam durszlaka, sito miałam zepsute)Sito umieszczamy na misce lub dzbanku, tak aby sok swobodnie mógł wypłynąć do naczynia. Przy pomocy widelca owoce dokładnie rozgniatamy. Następnie rozgniecione owoce przelewamy przegotowaną wodą. Napój porzeczkowy wlewamy do dzbanka. Dodajemy sok pomidorowy i cukier do smaku. Na koniec można wrzucić kilka listków mięty. Smacznego!
Napój porzeczkowo-pomidorowy
Czerwono porzeczkę dokładnie oczyszczamy i płuczemy.
Napój porzeczkowo-pomidorowy
Owoce rozgniatamy przypomocy widelca lub łyżki.
Napój porzeczkowo-pomidorowy
Napój porzeckzowy mieszamy z sokiem pomidorowym.