Sposób przygotowania:
Napoleonki bez pieczenia Roksany
3 szklanki mleka wlać do garnka,dodać masło i cukier waniliowy.
Zagotować na małym ogniu,mieszając co jakiś czas.
Żółtka,cukier,mąkę i reszte mleka zmiksować na jednolitą mase.
Gotujące się mleko zdjąć z ognia.
Cały czas mieszając,wlać powoli zmiksowane żółtka z cukrem i mąką.
Garnek postawić na małym ogniu. Gotować aż masa zgęstnieje jak budyń.
W prostokątnej formie ułożyć połowe krakersów i wylać na nie gorącą mase
rozprowadzić delikatnie po całości i przykryć resztą krakersów.
Posypać obficie cukrem pudrem,odstawić do ostygnięcia.
po 2-3 godzinach smakują wyśmienicie
przepis ze zbiorów mojej córki :))
Zagotować na małym ogniu,mieszając co jakiś czas.
Żółtka,cukier,mąkę i reszte mleka zmiksować na jednolitą mase.
Gotujące się mleko zdjąć z ognia.
Cały czas mieszając,wlać powoli zmiksowane żółtka z cukrem i mąką.
Garnek postawić na małym ogniu. Gotować aż masa zgęstnieje jak budyń.
W prostokątnej formie ułożyć połowe krakersów i wylać na nie gorącą mase
rozprowadzić delikatnie po całości i przykryć resztą krakersów.
Posypać obficie cukrem pudrem,odstawić do ostygnięcia.
po 2-3 godzinach smakują wyśmienicie
przepis ze zbiorów mojej córki :))
Pumka