W tym przedświątecznym czasie promujemy przepisy na dania, które będą mieściły się w poniższych hasłach:
1. Buraki
2. Kapusta kiszona
3. Karp
4. Koreczki
5. Drinki alkoholowe w tym grzańce
Przypominamy, że do kategorii promowanej zaliczą się przepisy tylko ze zdjęciem.
Za każdy przepis dodany do jednaj z promowanych kategorii otrzymacie dodatkowe 10 wirtuali.
Przepisy posiadające wymienione składniki promujemy od 05.12 do 31.12.2012
Babciagramolka
Żeby było bez niedomówień - kapuśniaku czy surówki z kiszonej kapusty czy buraków jako świateczne chyba nie kwalifikujemy ?
Pytam by mieć jasność - kapusta z grochem jest regionalnym daniem wigilijnym wiec się kwalifikuje .
redakcja
Kapuśniak robiony jest z kiszonej kapusty, więc mieści się w podanym haśle. Jeśli chodzi o koreczki i surówki to musimy podejść do sprawy zdroworozsądkowo:) trudno nazwać koreczkiem chleb z serem lub surówką - tarte buraki z solą i cukrem.
pycia9
aniabrodawska
1 karp ok.1,5kg
1 cytryna, 2 cebule
4 łyżki mąki ,2 jajka
2 łyżki mleka
3/4 szkl.tartej bułki
olej do smazenia
2 łyzki maala,sol ,pieprz
rybe oczysc z lusek,odetnij glowe i pletwy.Opłucz,osusz,pokroj w dzwonka,skrop sokiem z cytryny,oprosz sola i pieprzem.Cebule obierz,pokroj w talarki,obloz nimi rybe,odstaw na godz. Dzwonka oczysc z cebuli.Panieruj w mace,jajku roztrzepanym z mlekiem oraz w tartej bulce.smaz na oleju na zloty kolor.dodaj kawalki masla,przykryj,trzymaj na malym ogniu przez 3-5 min,aby rybka doszla w srodku ,.Smacznego :-)