mundek1011

mundek1011

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

ocet miętowo-cytrynowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak przygotowany ocet wspaniale podkreśli smak

ocet miętowo-cytrynowy

Składniki:

ocet miętowo-cytrynowy

 

  • Ocet,
  • 2 gałązki mięty,
  • Skórka z 1 cytryny,
  • 6 rodzynków

Sposób przygotowania:

ocet miętowo-cytrynowy
Mietę myjemy i osuszamy. Skórkę z cytryny sparzamy, rodzynki myjemy w ciepłej wodzie. Do butelki wrzucamy mietę, skórkę z cytryny i rodzynki, zalewamy octem. Zamykamy butelke, odstawiamy w ciemne miejsce na kilka tygodni, od czasu do czasu wstrząsamy butelka.