Sposób przygotowania:
Ocet z płatków dzikiej roży
Z płatków oberwać białe końcówki, które są gorzkawe. Porwać je na mniejsze kawałki. Umieścić w słoju.
Wodę zagotować, dodać cukier, wymieszać i ostudzić. Słój przykryć gazą lub kawałkiem papierowego ręcznika.
Przez około 3 tygodnie rano i wieczorem wymieszać zawartość, najlepiej drewanianą lub plastykową łyżką. Po tym czasie płatki powinny opaśc na dno. Wtedy należy je zlać do butelek.
Wodę zagotować, dodać cukier, wymieszać i ostudzić. Słój przykryć gazą lub kawałkiem papierowego ręcznika.
Przez około 3 tygodnie rano i wieczorem wymieszać zawartość, najlepiej drewanianą lub plastykową łyżką. Po tym czasie płatki powinny opaśc na dno. Wtedy należy je zlać do butelek.
skuter5
Stenka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2