Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Ognista

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ma ciekawy i egzotyczny smak

Ognista

Składniki:

Ognista

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 3 plastry ananasa
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • majonez
  • keczup
  • mały kubek jogurtu naturalnego
  • przyprawa meksykańska w proszku

Sposób przygotowania:

Ognista
Kurczaka kroimy w paseczki i smażymy do miękkości. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kosteczkę. Kukurydzę i fasolę osączamy. Ananasa kroimy w kostkę.
Wszystko przekładamy do salaterki. Majonez mieszamy z jogurtem i keczupem oraz przyprawą meksykańską. Sałatkę polewamy sosem i mieszamy całość.