Sposób przygotowania:
Ogórki małosolne
Ogórki umyć, poodcinać końcówki. Na ok. 1 godz. włożyć do zimnej wody. Następnie ułożyć w naczyniu przekładając koperkiem i nieobranym czosnkiem. Zalać gorącą wodą z solą. Przykryć. Po 3 dniach... SMACZNEGO!
Najlepiej smakują te pierwsze w sezonie!
Doro
elzbieta8960
Jojo
To samo pytanie chcialam i ja zadac. Mam zle doswiadczenie ze swiezym koperkiem. Kiedys nie moglam kupic kopru z nasionami /bo zazwyczaj kupuje wczesniej i go podsuszam/ wiec dodalam zwyklego zielonego koperku . Po kilku dniach caly kamienny gar nabral nieprzyjemnego zapachu a koper rozlazil sie w rekach. Ogorki nie byly zepsute ale i tak sie ich pozbylam.
dusia30
Natala1210
Henia
elzbieta8960
Dzieki za odpowiedz.Pozdrawiam :)
Jojo
W takim razie tez sie odwaze. Mam juz swoj koperek , moze ten ze sklepu byl jakis " pedzony" :)
Henia
Być może to wina jakiegoś nawozu! Jeśli mogę Ci poradzić to daj te grubsze łodyżki i trochę listków!
msewka
Marika_1961
justynak223
Marika_1961
evita0007
Henia
A czemu wrrrrr? Najlepsze z najlepszych: ogóreczki i domowy smalczyk! Przestań robić apetyt! Do lata tak daleko!
evita0007
to Pani smaka robi ogórami patrząc na tego ogóreczka to zdjęcie już by samo sie zjadło hihi :-)
Henia
Proszę bardzo! Ogóreczkami małosolnymi na razie nie dysponuję, poczęstować nie mogę, ale zdjęcie,, nie ma sprawy! Smacznego!I proszę, po prostu Henia.